C'est La vie logo

Educatief

Kindvriendelijk

Persoonlijk

Ontdek de onderwaterwereld   Lees meer...

RESERVERINGEN KUNNEN DIRECT VIA DEZE WEBSITE. LIEVER PERSOONLIJK CONTACT? DAT KAN VIA:

Rondvaarten Zeeland met OesterbaronRondvaarten Zeeland

Geloof en een hoop liefde – Yerseke

Vorige week werd Yerseke uitgelicht in het programma “Geloof en een hoop liefde” op NPO 2. De authentieke oesterloodsen en de oesterputten kwamen in beeld. Daarnaast kunt u een kijkje nemen bij ons aan boord. Tijdens het programma is er meegevaren op de YE-37 en de YE-7. U krijgt een goed inkijkje in onze exclusieve rondvaarten over de Oosterschelde.

De uitzending kunt u terug kijken door hier te klikken.

NPO: Geloof en een hoop liefde

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Het dagelijkse tv-programma heeft vijf jaar lang inspirerende verhalen gedeeld vanuit heel Nederland.

Maar liefst 212 plaatsen werden door het programma in beeld gebracht. Aan het eind van elke uitzending zien we ook mooie en inspirerende verhalen van Nederlandse emigranten, kampeerders, hulpverleners en overwinteraars in het buitenland.

In het Zeeuwse Yerseke werken veel inwoners in, bij en met de natuur en daarbij speelt geloof een belangrijke rol. Hella gaat op zoek naar de manier waarop de Yersenaren geloof, hoop en liefde ervaren. Jan Kruijsse is een van de weinige zeewiersnijders in Nederland en heeft een bijzondere bedrijfspartner. Het werk dat hij doet is helemaal afhankelijk van de natuur. Oesters en Yerseke horen bij elkaar. Hella vaart mee met Danny Nelis om te zien hoe het nostalgische werk van een oesterkweker eraan toe gaat. En Hella wordt door Andries Jumelet meegenomen naar een bijzonder natuurgebied in Yerseke.

Yerseke (uitspraak: ierseke) (Zeeuws: Yese) is een dorp gelegen aan de Oosterschelde in de gemeente Reimerswaal op Zuid-Beveland in de Nederlandse provincie Zeeland. In 2019 had het dorp 6.935 inwoners. Yerseke werd als zelfstandige gemeente opgeheven op 1 januari 1970. Samen met de gemeenten Rilland-Bath, Krabbendijke, Kruiningen en Waarde maakt het nu deel uit van de gemeente Reimerswaal.

Het dorp is vooral bekend om zijn mossel- en oestercultuur. Toeristen komen naar Yerseke om verscheidene zeevruchten te eten in een van de vele restaurants, en voor rondleidingen over de oesterputten, de jachthaven en het Oosterscheldemuseum. Verder is Yerseke bekend vanwege de jaarlijks terugkerende Mosseldag.