C'est La vie logo

Educatief

Kindvriendelijk

Persoonlijk

In stijl overnachten dichtbij Yerseke?   Lees meer...

RESERVERINGEN KUNNEN DIRECT VIA DEZE WEBSITE. LIEVER PERSOONLIJK CONTACT? DAT KAN VIA:

Rondvaarten Zeeland met OesterbaronRondvaarten Zeeland

Demo-rondvaarten

Door een boottocht met de Oesterbaron twee uur komt u alles te weten over de oester- en mosselkweek in Yerseke. U vaart mee met ervaren oesterkwekers naar één van onze eigen oesterkweekpercelen op de Oosterschelde. Er wordt aandachtig stilgestaan bij de kweekinstallaties, waarin oesters van zo’n 8 millimeter op worden gekweekt tot consumptie oesters. Daarnaast wordt de traditionele sleeptechniek gedemonstreerd. Daarna kunt u samen met de schipper en de bemanning de vangst uitzoeken. U krijgt dan ook de mogelijkheid om zeewier te proeven! Dit alles is mogelijk onder het genot van verse Zeeuwse oesters en/of mossels! Mossels slechts op aanvraag beschikbaar voor groepen.

Onze rondvaarten zijn educatief voor jong en oud, omdat u alles te weten komt over wat er zich onder water afspeelt. U krijgt inzicht in hoe de oesters opgroeien en door de sleepvis demonstratie krijgt u te zien wat er allemaal op de bodem van de Oosterschelde leeft.

Daarnaast zijn onze oestertochten kindvriendelijk, omdat de kinderen gedurende de hele tocht vrij kunnen rond lopen op de boot, een kijkje kunnen neem in de stuurhut en zelf de vangst mogen uitzoeken. Erg avontuurlijk, vermakelijk en leerzaam voor de kids.

Tevens zijn onze boottochten persoonlijk, als het even kan komen wij als ervaren oesterkweek familiebedrijf uitleg geven aan tafel. Met een relatief klein aantal gaat u de Oosterschelde op, al uw vragen hopen wij dan ook te kunnen beantwoorden. Tijdens het varen is het geen probleem om met de schipper te komen praten in de stuurhut.

Tot slot: u kunt alleen contant bij ons betalen en helaas zijn wij niet ingericht voor mindervaliden. Met maximaal 49 personen mogen wij uitvaren. Graag vooraf reserveren via deze website, info@oesterbaron.nl of +31651977603!

U kunt standaard opstappen op de haven in Yerseke: Meerpaalweg, Prinses Beatrixhaven, 4401 KA Yerseke

RONDVAARTEN IN HET ZOMERSEIZOEN (VANAF 27 MEI T/M SEPTEMBER)

Vanaf 27 mei tot en met september organiseren wij rondvaarten over de Oosterschelde voor individuen en families. Het vaarschema is onder voorbehoud van voldoende deelname en goede weersomstandigheden. Wij werken met vaste vertrektijden: doorgaans vertrekken wij op de woensdagen, zaterdagen en zondagen om 15:00 vanuit de haven in Yerseke. Het vaarschema is onder voorbehoud van voldoende deelname en goede weersomstandigheden.  Gelieve vooraf een reserveringsaanvraag doen.

RONDVAARTEN VOOR GROEPEN (VANAF MEI T/M SEPTEMBER)

Wilt u een privé rondvaart buitenom het zomerseizoen of de reguliere tijden? Voor arrangementen op maat kunt u ons altijd persoonlijk contacteren. Wij maken uw bezoek aan Yerseke dan onvergetelijk!

Op aanvraag serveren wij voor groepen bijvoorbeeld ook andere hapjes of een mosselmaaltijd. Hierbij kunt u denken aan stokbrood met gerookte zalm, gegratineerde oesters maar bijvoorbeeld ook meloen met ardennerham, etc. Contacteer ons voor de mogelijkheden.