Oesterbaron.nl | demo-rondvaarten
C'est La Vie Logo
Educatief
Kindvriendelijk
Persoonlijk
Geloof en een hoop liefde - Yerseke   Lees meer...
Reserveringen kunnen direct via deze website. Liever persoonlijk contact? Dat kan via:

Demo-rondvaarten

In twee uur komt u alles te weten over de oester- en mosselkweek. U vaart mee met ervaren oesterkwekers naar één van onze eigen oesterkweekpercelen op de Oosterschelde. Er wordt aandachtig stilgestaan bij de kweekinstallaties, waarin oesters van zo’n 8 millimeter op worden gekweekt tot consumptie oesters. Daarnaast wordt de traditionele sleeptechniek gedemonstreerd. Daarna kunt u samen met de schipper en de bemanning de vangst uitzoeken. U krijgt dan ook de mogelijkheid om zeewier te proeven! Vervolgens zal het mosselzaad invangtouw aan u getoond worden. Dit alles is mogelijk onder het genot van verse Zeeuwse oesters en/of mossels! Mossels slechts op aanvraag beschikbaar voor groepen.

Onze rondvaarten zijn educatief, omdat u alles te weten komt over wat er zich onder water afspeelt. U krijgt inzicht in hoe de oesters opgroeien en door de sleepvis demonstratie krijgt u te zien wat er allemaal op de bodem van de Oosterschelde leeft.

Daarnaast zijn onze oestertochten kindvriendelijk, omdat de kinderen gedurende de hele tocht vrij kunnen rond lopen op de boot, een kijkje kunnen neem in de stuurhut en zelf de vangst mogen uitzoeken. Erg avontuurlijk voor de kids.

Tevens zijn onze boottochten persoonlijk, als het even kan komen wij als ervaren oesterkweek familiebedrijf uitleg geven aan tafel. Met een relatief klein aantal gaat u de Oosterschelde op, al uw vragen hopen wij dan ook te kunnen beantwoorden. Tijdens het varen is het geen probleem om met de schipper te komen praten in de stuurhut.

Tot slot: u kunt alleen contant bij ons betalen en helaas zijn wij niet ingericht voor mindervaliden. Met maximaal 49 personen mogen wij uitvaren. Graag vooraf reserveren via deze website, info@oesterbaron.nl of +31651977603!

U kunt standaard opstappen op de haven in Yerseke: Meerpaalweg, Prinses Beatrixhaven, 4401 KA Yerseke

RONDVAARTEN IN HET ZOMERSEIZOEN (VANAF 1 JUNI T/M. SEPTEMBER)

Vanaf 1 juni tot en met september organiseren wij zeven dagen in de week rondvaarten over de Oosterschelde voor individuen en families. Het vaarschema is onder voorbehoud van voldoende deelname en goede weersomstandigheden. Wij werken met vaste vertrektijden: elke dag om 15:00. Het vaarschema is onder voorbehoud van voldoende deelname en goede weersomstandigheden.  Gelieve vooraf een reserveringsaanvraag doen.

RONDVAARTEN VOOR GROEPEN

Wilt u een privé rondvaart buitenom het zomerseizoen of de reguliere tijden? Voor arrangementen op maat kunt u ons altijd persoonlijk contacteren.

Op aanvraag serveren wij voor groepen bijvoorbeeld ook andere hapjes of een mosselmaaltijd. Hierbij kunt u denken aan stokbrood met gerookte zalm, gegratineerde oesters maar bijvoorbeeld ook meloen met ardennerham, etc. Contacteer ons voor de mogelijkheden.